A tökéletes, omlós bordói sajtos sós rudacska
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunk használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi vastag, ujjnyi magas és ujjnyi hosszú csikokat kapjunk belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.
3. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegitett sütőben 170 C-on pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Hozzávalók:
2 tálcához:
- 28 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg zsir
- 1 db tojás sárgája
- 6 ek tej
- izlés szerint só
- 20 dkg füstölt reszelt sajt a szóráshoz
- 1 db tojás + 1 db sárgája a kenéshez