Brownie popsicle
Elkészítés
1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot)
habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat
és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.
2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
3. A szilikon formákat nagyon vékonyan kiolajozzuk, majd beleöntjük a brownie masszát és beleszúrjuk a pálcikákat.
4. Előmelegített sütőben 170 C°-on 15-20 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hagyjuk a formában hűlni.
5. A kihűlt sütiket szilikon formájukban 30 percre fagyasztóba
tesszük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra helyezzük,
meghintjük szórócukorral és hagyjuk a csokit rádermedni.
Hozzávalók
A browniehoz:
- 200 g finomliszt
- 420 g cukor
- 180 g margarin (olvasztott)
- 4 db tojás
- 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 360 g étcsokoládé (apróra tört)
- 2 kk só
- 2 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez és formához:
- olvasztott csokoládé
- szórócukor
- jégkrém pálcika
- szilikon jégkrémforma