Édes őszi kekszek

Elkészítés:

1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és addig gyúrjuk, amíg formázható tésztát nem kapunk.

2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket. (2 tálcával jön ki belőle)

3. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

4. Amíg sül a keksz, elkészítjük a habot. A porcukrot és a borkősavat elkeverjük, hozzáadjuk a tojások fehérjét és spatulával picit átforgatjuk. Ezután elektromos habverővel kb 2-3 perc alatt keményre verjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá aromát, vagy ételszínezéket is, de utána adjunk hozzá kis porcukrot is hogy ne legyen folyós a hab.

5. A kihűlt kekszeket habzsákba töltjük és változatos végű csövekkel virágokat formázunk a tetejére.

6. Fogyasztás előtt egy éjszakán át, száraz helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.

TIPP: Ha lágyabb, máz állagot szeretnénk, pici vizet adjunk hozzá. Ha sűrűbb, tömöttebb habot szeretnénk, pici porcukrot adjunk még hozzá. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig a habot, mert légbuborékos lesz!

Hozzávalók:

Tésztához:
- 280 g gluténmentes liszt
- 100 g kristálycukor
- 22 g porcukor
- 3/4 tk sütőpor
- 2 tk fahéj
- 2 tk gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszermix
- 112 g margarin

Cukorhabhoz:
- 500 g porcukor
- 1/4 tk borkősav
- 3 tojásfehérje
- ízlés szerint aroma, ételfesték

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el