Epres buboréksüti

Elkészítés

1. A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

4. Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

5. A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

6. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

7. A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.  Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal.

8. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.

9. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.

Hozzávalók

Piskóta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 csipet sóBuborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 1 ek Fractal rózsaszín ehető csillám
- 1 kk víz

Töltelék:
- 40 g Dr Oetker Puncs ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 1 ek cukor
- 4 ek eperlekvár

Formához:
- 1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el