Epres buboréksüti
Elkészítés
1. A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra
verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos)
sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük,
rácson hűtjük.
4. Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött
párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
5. A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével
jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal
szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös
mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt
csokit. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
6. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
7. A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük
a maradékkal. Alacsony lángon igen sűrű krémet főzünk belőle, majd
levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy
teáskanállal.
8. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú
köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. majd
befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a
fagyasztóba.
9. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.
Hozzávalók
Piskóta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 csipet sóBuborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 1 ek Fractal rózsaszín ehető csillám
- 1 kk víz
Töltelék:
- 40 g Dr Oetker Puncs ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 1 ek cukor
- 4 ek eperlekvár
Formához:
- 1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)