Kakaós piskóta

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját elkeverjük a kristálycukorral és elektromos habverővel fehéredésig verjük. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A sütport és a kakaóport a liszthez adjuk, majd kézi habverővel, felváltva adjuk hozzá apránként a tojások fehérjét és a lisztes keveréket vigyázva, hogy a tojásfehérje ne törjön és légies tésztát kapjunk.

2. A piskótát két részletben, 160 fokon tűpróbáig készre sütjük kb 20 perc alatt, majd rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Hozzávalók:

- 7 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 4 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el