Bemutatkozás

Hogyan kezdődött?




Cegléden születtem és itt is nőttem fel, szerencsére egy szerető, összetartó családban, ami sajnos a mai világra már nem igazán jellemző. A szüleim példás házasságban élnek, aminek szerintem nem hátráltató tényezője hogy az anyukám marhajól tud sütni, főzni és persze imádja is ezt csinálni, ahogyan mindkét nagymamám is nagyon jól tudott sütni.

Kiskoromban szerettem ilyenkor láb alatt lenni, megenni a maradék krémet, lopni egy tűzforró levágott piteszélet, imádtam azt a kellemes meleget az édes süti illattal ami ilyenkor belengte a házat és ez a szenvedély a homokozóban készült sártorta sütésből hamar átváltott az első sütős próbálkozásaimba.

Be kell látnom, minden tisztelet a szüleimnek, hogy azokat a gasztronómiai terrorcselekményeket amiket gyerekként  a konyhában elkövettem képesek voltak "ühüm, nagyon finom!" jelzőkkel illetni, mert valljuk be, rémesek voltak :D   

Szóval nem, nem egy istenadta tehetség volt kitapasztalni a megfelelő torta piskótát, a hozzá passzoló krémet, vagy a tökéletes habállagot elérni, hanem rengeteg kudarc és sírva kidobott tönkrement alapanyag árán.

Valójában úgy kb 4 éve jött el az a pont,amikor egy barátom azt mondta, látta a neten milyen tortát sütöttem legutóbb, nem készítenék a testvére születésnapjára egyet? És én elkészítettem. Nagyon ízlett nekik és azt mondták, szeretnének egyet legközelebbre is! Aztán híre ment hogy kérésre is sütök, és így szép lassan egyre többen rendeltek tőlem tortákat, sok pozitív visszajelzést kaptam, így úgy gondoltam, elkezdem hazai receptoldalakon is megosztani a receptjeimet. Hónapokon át töltöttem fel őket, van olyan is, amire 134.531-en kattintottak már rá! 

És akkor úgy gondoltam mi lenne, ha saját facebook oldalt készítenék egy hozzá tartozó weboldallal, ahol az emberek egy helyen megtalálják a sütijeim, tortáim vagy éppen laktózmentes változatban készült kedvenc süteményeiket. 

A név, hogy Picipiros? Piszok egyszerű. 8 évvel ezelőtt kaptam ezt a jelzőt elsőként egy barátomtól a védjegyemmé vált tűzpiros hajamról és az alacsony termetemről, ami később jobban ráállt mindenki szájára, mint hogy Gréta. Így lett az oldalam neve is Picipiros Konyhája :D

Így hát most itt vagyunk. Őszintén szólva nincsenek nagy vágyaim. Nem az a célom, hogy több ezres követői táborom legyen, hogy az oldalam egy legyen a nagy nevek közül. Csak az motivál, hogy a bevált receptjeim átadhassam azoknak, akik szeretik az alkotásaimat, hogy ők is legalább annyi örömet okozhassanak vele a családjuknak, barátaiknak egy-egy tortával vagy süteménnyel, mint amennyi szeretetet és bíztató szavakat én is kaptam tőlük. Köszönöm, hogy végigolvastad a történetem és jó sütést ♥

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el