Kocsi dédim mokkakrémese

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük,majd felöntjük annyi tejjel, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk.
Lisztezett deszkán rugalmasra gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

2. A lapokat igen vékonyra nyújtjuk, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 180 C-on tepsiháton aranylóra sütjük.

3. A krém száraz hozzávalóit a zsírral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kávét és a tejet, vigyázva, nehogy csomós legyen.

4. Közepes láng felett állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

5. A még meleg lapokat rétegezzük a forró krémmel, a legfelső lapra nem kenünk még. Letakarjuk tiszta konyharuhával őket és teszünk a tetejére valami nehezet, én egy tepsi méretű iratokkal teli dobozt tettem rá. Kb 4 órán át hagyjuk így.

6. Levesszük a nehezéket róla, majd főzünk fél adag kávés krémet és jól megkenjünk vele a sütemény tetejét. Ezután egy éjszakára hagyjuk puhulni, dermedni.

7. Másnap reggel széleit egyenesre vágjuk, rácsosan felszeleteljük és tálaljuk. Szabad levegőn napokig is eláll.

Hozzávalók:

Tésztához:
- 500 g liszt
- 10 dkg zsír
- 5dkg cukor
- 1 db tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- annyi tej, amennyivel könnyen gyúrható tésztát kapunk
Krémhez:
- 8 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 5 dkg zsír
- 3 dl tej
- 3 dl frissen főzött kávé
Tetejére :
- 4 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 dkg zsír
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl frissen főzött kávé

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el