Kökénydzsemes buboréksüti

Elkészítés

Tészta:
1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Buborék:
4.  Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

5. A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

6. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

Töltelék:
7. A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazunk egy-egy kávéskanál kökénydzsemet, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából, és tálalhatjuk is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Hozzávalók

Tészta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 csipet só

Buborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 3 csepp ételfesték (kék)

Töltelék:
- 100 ml növényi habtejszín
- 10 g zselatinfix
- 4 ek kökénydzsem

Formához:
- 1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el