Kökénydzsemes buboréksüti
Elkészítés
Tészta:
1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra
verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos)
sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük,
rácson hűtjük.
Buborék:
4. Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött
párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
5. A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd
amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma
mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben
elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
6. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
Töltelék:
7. A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy
teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazunk
egy-egy kávéskanál kökénydzsemet, majd háromnegyedéig befedjük a
cukrászhabbal.A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából, és tálalhatjuk is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Hozzávalók
Tészta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 csipet só
Buborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 3 csepp ételfesték (kék)
Töltelék:
- 100 ml növényi habtejszín
- 10 g zselatinfix
- 4 ek kökénydzsem
Formához:
- 1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)