Mézeskalácsos piskóta

Elkélszítés:

1. A lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fűszermixet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott puha margarint. Elektromos habverővel addig verjük, amíg apróra nem zúzódik benne a margarin. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a tejet is. Addig keverjük amíg sűrű, sima tésztát nem kapunk. A legvégén hozzá keverjük a reszelt narancshéjat is.

2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd 3 részletben 160 fokon tűpróbáig készre sütjük a piskótákat. Rácson hűtjük őket, púpos tetejüket levágjuk.

Hozzávalók:

- 350 g liszt
- 330 g nádcukor
- 200 g puha margarin
- 1 púpos ek mézeskalács fűszermix
- 1 ek sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 3 db nagyobb tojás
- 200 ml 3,5%-os tej
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 db narancs reszelt héja

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el