Mini pizzás csiga glutén- és laktózmentesen

Elkészítés:

1.  A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.

2.  A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olíva olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk.

3. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.

4.  A megkelt tésztát leszórt deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük őket.

5.  150 C-on 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:

Egy tálcához:

- 250 g gluténmentes liszt
- 28 ml olíva olaj
- 125 ml meleg víz
- 1,5 tk instant élesztő
- 1 tojás
- 1 tk cukor
1-  ek só

Feltéthez:
- 250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
- 100 g reszelt sajt
- 80 g szeletelt szalámi

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el