Mini pizzás csiga glutén- és laktózmentesen
Elkészítés:
1. A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.
2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olíva olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk.
3. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.
4. A megkelt tésztát leszórt deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi
szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra
szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük
őket.
5. 150 C-on 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
Egy tálcához:
- 250 g gluténmentes liszt
- 28 ml olíva olaj
- 125 ml meleg víz
- 1,5 tk instant élesztő
- 1 tojás
- 1 tk cukor
1- ek só
Feltéthez:
- 250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
- 100 g reszelt sajt
- 80 g szeletelt szalámi

