Narancsos vörösáfonyás teasüti

Elkészítés

1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, csipet sóval és a vaníliás cukorral.
Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a reszelt narancs héjat.

2. Alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kell kapnunk. Ha túl puhának találnátok véletlenül, akkor egy kis lisztet adjatok még hozzá. Folpackba csomagoljuk be a keksz alapanyagát és 30 percre tegyük be a hűtőbe.

3. Majd vegyük ki a hűtőből a tésztát és a legegyszerűbb, ha egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra az alapot.

4. A tésztából lisztezett kiszúróformával kiszúrjuk a tetszőleges formákat.

5. 180 °C-ra melegítsük elő a sütőt és 10-15 perc alatt süssük meg a csillagokat. A 10. perc után figyeljétek a kekszeket. Ha barnulni kezd az aljuk, akkor vegyétek ki nyugodtan és hagyjátok kihűlni.

Tipp: A kihűlt kekszeket ajánlott jól záródó, bélelt dobozba tenni különben megkeményedik és elveszíti az omlósságát.
Mi leginkább karácsonykor szoktuk elkészíteni de az év bármelyik napján jól esik belőle egy tálcával! :)

Hozzávalók

- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 db nagy narancs héja
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só

Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el