Répatorta
Elkészítés
1. A piskótához egy tálban a lisztet, a
szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a
vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva
hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
3. Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük.
4. A krémhez a mascarponet 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük. A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát.
5. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük, oldalát zúzott dióval szórjuk meg.Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
Hozzávalók
Piskóta:
- 250 g finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 290 ml napraforgó olaj
- 200 g barna cukor
- 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
- 4 db tojás
- 300 g sárgarépa
- 100 g dió (zúzott)
- 80 g mazsola (apróra vágott)
Krém:
- 250 g mascarpone
- 500 ml növényi habtejszín
- 1 ek fahéj
- 15 ml vaníliaaroma (Bourbon)