Répatorta-muffin eperrózsákkal
Elkészítés
2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz
hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt
répát.
3. Muffinformákba töltjük őket, majd előmelegített sütőben, 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük őket.
4. A díszítéshez a cukrászhabot felverjük, habzsákból halmocskákat töltünk belőle a muffinok tetejére.
5. Az eperrózsákat úgy készítjük el, hogy egy vékony élű, éles késsel kívűlről befelé haladva szirmokat vágunk az eperbe, majd a kés élével finoman kihajtjuk a szirmokat. Ezután a hab tetejébe nyomjuk őket.
Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben hűtjük.
Hozzávalók
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 290 ml napraforgó olaj
- 200 g barna cukor
- 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
- 4 db tojás
- 300 g sárgarépa
- 100 g dió (zúzott)
- 80 g mazsola (apróra vágott)
- 250 ml cukrászhab
- 12 szem eper