Répatorta-muffin eperrózsákkal

Elkészítés

1. A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.

2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

3. Muffinformákba töltjük őket, majd előmelegített sütőben, 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük őket.


4. A díszítéshez a cukrászhabot felverjük, habzsákból halmocskákat töltünk belőle a muffinok tetejére.


5. Az eperrózsákat úgy készítjük el, hogy egy vékony élű, éles késsel kívűlről befelé haladva szirmokat vágunk az eperbe, majd a kés élével finoman kihajtjuk a szirmokat. Ezután a hab tetejébe nyomjuk őket.

Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben hűtjük.

Hozzávalók

Tészta:

- 250 g finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1 ek fahéj
- 290 ml napraforgó olaj
- 200 g barna cukor
- 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
- 4 db tojás
- 300 g sárgarépa
- 100 g dió (zúzott)
- 80 g mazsola (apróra vágott)

Díszítés:
- 250 ml cukrászhab
- 12 szem eper


Picipiros konyhája
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el