Szilveszteri konfetti torta
Elkészítés
1. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük, spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.
2. A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!
3. Két 30 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskóta alapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskóta alapot.
4. A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 C-on, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük.15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 részre lapjában elvágjuk.
5. A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatin fixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.
6. A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.
7. Összeállítjuk a tortánkat: egy lap sárga-zöld piskóta, egy réteg
krém. Egy lap kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a
rétegezést amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére
tettük.
Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat
nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is
meghintjük a cukorkonfettivel.
8. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.
Hozzávalók
Piskótához:
- 12 db tojás
- 240 g cukor
- 260 g liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- pink, kék, sárga és zöld ételfesték
Krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 30 ml málna aroma
- 5 ek málna dzsem
- 1 csomag zselatin fix
- pár csepp pink ételfesték
Díszítés:
- 500 ml cukrászhab
- kék és lila ételfesték
- vegyes színű cukorkonfetti