Téli jégkrém
Elkészítés
1. A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponehoz adagoljuk, végül tetszőleges ízű aromával ízesítjük. Én ezesetben két részre osztottam a krémet és az egyiket málna aromával, a másikat kakaóporral ízesítettem.
2. A krémet eloszlatjuk a jégkrém formákban, pálcikákat nyomunk beléjük, majd lefagyasztjuk.
3. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd belemártjuk a jégkrémeket és rácsra tesszük csepegni/szzáradni. Mielőtt még megszárad, megszórhatjuk kakaóporral, por állagú ételcsillámmal vagy szórócukorral is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
TIPP: A szobahőmérsékletet jól bírja, de ha lehet, hűtőben tartsuk fogyasztásig. Mivel sűrű a krém, nem fog szétfolyni, így fagyasztást sem igényel :)
Hozzávalók
Krémhez:
- 200 g fehércsokoládé
- 250 g mascarpone
- ízlés szerinti ételaroma
Díszítéshez:
- 300 g fehércsokoládé
- 3 ek olaj
- szórócukor, kakaópor, ételfesték
- jégkrém pálcikák
- szilikon jégkrém forma